Flensburg

Esaias Adolf Tegnér

Persondiagram

Föräldrar

Far Födelsedatum Mor Födelsedatum
Elof Tegnér 1814-10-14 Katarina Maria Tegnér 1819-03-12

Personhändelser

Händelsetyp Datum Plats Beskrivning
Födelse 1849-04-13 Karlstad
Sysselsättning Vinhandlare
Död 1921

Anteckningar

Familjen Tegnérs vinhandel grundades 1880 av Esaias Adolf Tegnér tillsammans med kompanjonen Wilcken. Under ledning av Esaias utvecklades AB Tegnér & Wilcken till ett av landets största vin- och sprithus. I början av 1900-talet upptog lagret på Holländaregatan ett helt kvarter och omfattade omkring en miljon liter.
http://www.tegnerandson.com/#!home/mainPage
1917 infördes spritmonopol i Sverige och familjen Tegnér kunde endast behålla agentverksamheten. I ett sekel har man ändå varit ett av branschens största privata företag.
Under namnet Tegnér & Son vill vi erbjuda kvalitetsprodukter med en djup förankring i den svenska dryckeshistorien. I samarbetet med Galatea har vi hittat en partner som både förstår och uppskattar vår lokala tradition samt besitter kunskap i att utveckla moderna och kreativa produkter, säger vinhandlare Christer Tegnér.
2011 inleddes samarbetet under prestigemärket Tegnér & Son mellan vinhandlare Christer Tegnér och söner samt Galatea. Tegnér & Son är Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj med en obruten verksamhet ända sedan år 1880. Tillsammans med Galatea fortsätter kontinuiteten i form av nya vin- och spritskapelser med inriktning på svensk tradition i modern tappning.
2011 valde Tegnér & Son, som idag är inne på den femte aktiva generationen, att återuppta produktionen av egna produkter och varumärken.